• Veelgestelde vragen

    Permanente Make-up - DFine Clinic Amsterdam

 

 

Wat is er allemaal mogelijk met permanente make-up:

COSMETISCH:
– wenkbrauwen (hairstrokes, schaduw)
⁃ eyeliner (infralash, grafic eyeliner)
⁃ liplijner
⁃ full-lips
⁃ schoonheidsstipje

MEDISCH:
⁃ Camoufleren van lichte huid/littekens, ook bijvoorbeeld bij vitiligo
⁃ Verfraaien van een hazenlip (schizis)
⁃ Reconstrueren van een tepel en/of tepelhof (na bijvoorbeeld borstkanker)
⁃ Het donkerder en/of groter maken van een tepelhof
⁃ Het simuleren van haartjes op het litteken van het hoofd na bijvoorbeeld haartransplantatie.

 

Is het pijnlijk?

De behandelingen zijn niet geheel gevoelloos, maar iedere klant ervaart dit anders.
Om de gevoeligheid zo beperkt mogelijk te houden, maakt DFine Clinic gebruik van een crème die de behandeling verzacht. U hoeft geen eigen creme mee te nemen. Ook kunt u een half uur van te voren 2 paracetamol innemen (Wij adviseren u alleen paracetamol, en geen andere pijnstillers in te nemen).

 

Is PMU vergelijkbaar met tatoeëren?

De techniek van tatoeëren en PMU lijken beide erg op elkaar, maar het verschil is dat tatoeëren dieper in de huid in gaat, dan met PMU. Dit heeft als voordeel dat PMU eerder vervaagt, en dus ook makkelijker is aan te passen is.

 

Hoelang duurt een Permanente Make-up behandeling?

Een Permanente Make-up behandeling bestaat uit twee a drie sessies. DFine Clinic vind het belangrijk dat de specialist goed de wensen van de klant begrijpt en daarom word er voor de eerste behandeling altijd voldoende tijd ingepland (1 tot 1,5 uur). Bij de eerste behandeling zullen we de vorm en pigment keuze bespreken en wordt het behandelde gebied voorgetekend, zodat u weet én ziet wat u kunt verwachten.
Daarnaast wordt er bij de eerste afspraak het “informed consent” formulier ingevuld. Deze vragenlijst is nodig om de behandeling veilig en verantwoord te laten verlopen. PMU kan namelijk in sommige gevallen van ziektes of in combinatie met een aantal medicijnen, niet worden aangeraden. Vraag uw specialist in geval van twijfel om meer informatie.
De twee daarop volgende behandelingen duren gemiddeld 30 tot 45 min.

 

 

Hoelang blijft Permanente Make-up zitten?

Gemiddeld blijft PMU 1 tot 1,5 jaar zitten en kunt u ervoor kiezen om een touch-up/nabehandeling te nemen.
Het pigment zal nooit helemaal verdwijnen, maar het zal met de tijd vervagen. Dit komt voornamelijk door blootstelling aan UVA- UVB stralen (daglicht), zonnebank en peelings.

Daarom is het belangrijk om dagelijks een factor te gebruiken en in de zomer maanden een hoge factor aan te brengen. Zo beschermt u de kleur beter tegen vervagen.

Wanneer u bijvoorbeeld uw wenkbrauwen weer wilt gaan bijtekenen, dan is dit meestal het moment om een “touch-up” behandeling te doen. Dit is gemiddeld na 1 tot 1,5 jaar.
Een touch-up behandeling bestaat meestal uit 1 behandeling. Uiteraard gelden hier aangepaste tarieven voor.

 

 

Waar moet ik rekening mee houden Voor de behandeling?

Om elke PMU behandeling zo optimaal te laten verlopen, geeft DFine Clinic de volgende adviezen die dienen als voorzorg instructies voorafgaand aan elke behandelsessie:

 

 

Waar moet ik rekening mee houden Na de behandeling?

Na de behandeling kan de gepigmenteerde huid een beetje geïrriteerd en/of trekkerig voelen en er kan mogelijk een kleine zwelling optreden. Dit is niet iets om u zorgen over te maken en hoort bij het genezen van de behandeling. Om de PMU behandeling zo optimaal mogelijk te laten genezen en het mooiste resultaat te krijgen raad DFine Clinic de volgende adviezen als nazorg instructies aan:

 

 

Wanneer kan ik niet behandeld worden?

⁃ Als u jonger dan 16 jaar bent.
⁃ Met eyeliners: Als u lijdt aan oogaandoeningen, zoals diabetes retinopathie, glaucoom en staar.
⁃ U Hemofilie (bloedstollingsziekte) heeft
⁃ U last heeft van Keloidvorming (gestoorde wondgenezing)
⁃ Als u koorts heeft op de behandeldag.
– Als u Roacutane (medicatie en zalf) gebruikt. U kunt dan 3 maanden na het einde van de kuur weer behandeld worden.

 

 

Wanneer mag ik make up aanbrengen op de behandelde huid?

De eerste 5 dagen na de behandeling mag er geen make-up aangebracht worden. Na 5 dagen mag dit wel, de huid is dan dicht en er kunnen dan geen infecties meer ontstaan.

 

 

Ik heb vaak een koortslip maar wil toch een lipliner, kan dit?

Het volgende advies helpt een koortlip te voorkomen, maar ook te genezen!
Neem 3 dagen voor de behandeling L-Lysine in en Vitamine C-Ester. De merken Solgar en Or- thica werken goed. Al naar gelang de ernst en frequentie van de koortslip, kunt u variëren tussen de 1000mg en 2000mg per dag, per voedingssupplement. Neem de voedingssupplementen op nuchtere maag en samen in. U kunt eventueel 7 dagen na de behandeling stoppen met de voedingssuplementen..

Ik onderga binnenkort chemotherapie, wat kan pmu voor mij betekenen?

PMU kan als ondersteuning goed gebruikt worden voordat u met de therapie start. Wij brengen een schaduw aan tussen de bestaande haartjes, mochten de haartjes door de therapie uitvallen dan heeft u toch tijdelijke wenkbrauwen. U kunt ook op de wimperrand een poederig lijntje laten zetten, zodra de wimperhaartjes uit vallen heeft u toch kleur rondom de ogen. Mocht u geinterreseerd zijn in een van deze behandelingen, houd er dan rekening mee dat er tussen de PMU behandeling en de chemotherapie behandeling minimaal 5 dagen moeten zitten. Dit zodat de behandelplaats genezen is voor de chemotherapie plaats vind.

 

 

Is Pmu veilig?

Het is bewezen dat PMU geen schade toebrengt aan de gezondheid. In sommige gevallen wordt het toch afgeraden om PMU te ondergaan. Vandaar dat altijd eerst het “informent consent formulier” moet worden ingevuld, zodat wij de medische achtergrond kunnen achterhalen en hier op een veilige en verantwoorde manier mee om kunnen gaan.
DFine Clinic is met haar clinic en haar werkwijze op hygiëne en veiligheid, onder de strenge toezicht van de GGD goedgekeurd en is aangesloten bij de NSGP.
Op de pigmenten zijn strenge eisen die aan alle wettelijke normen moeten voldoen.
Kijk voor meer info op www.veiligpmu.nl

 

 

U kunt vrijblijvend contact opnemen voor een gratis intake gesprek.

Reacties

Reacties